onsdag 18. januar 2017

Omtale: Supersofa beviser at de kan mer!


Stavangerkvartetten har vært ute en vinternatt før, i følge eget utsagn, og etter å ha hørt den deilige singelen «En God Mann» i fjor sommer så tyder det meste på at de har ordene sine i behold. Når de i dag følger opp med singelen «Politi», så er det bare å konstatere at vinternettene har vært mange. Den melodiøse og poppa «En God Mann» var som skapt for spilling på verandaen min, helst med sol på himmelen og ei iskald øl i lanken. «Politi» er noe annet, og Supersofa beviser at de kan mer enn å spille fagre toner til behagelige takter.

"de har storkost 
seg i studio."
Et fett riff, trommer og bass inn i samme takt, et par runder med riff og komp, og så er vi i gang for fullt. Ei gammel og kjent oppskrift, og med de rutinerte herrene i Supersofa så funker det så til de grader. De holder på i tre minutter, på et vis som tydeliggjør at de har storkost seg i studio. En spretten liten gitarsolo har de fått plass til, samt stilig og høylydt"Supersofa beviser at 
de kan mer enn 
å spille fagre toner 
til behagelige takter."

koring. På meg virker det som om de tar seg en solid tur ned Memory Lane, og minnes tiden da de var unge, klare for en fest, og ikke alltid var like enige med snuten. Bård Nygaard Sandnes synger med utestemmen og høres passe hissig ut i versene, og det hele låter veldig annerledes enn på «En God Mann». I og med at Sandnes også er trommis så plasserer bandet slagverket fremst på scena, en vri ikke altfor mange band gjør. Men, de har også funnet plass til trommene langt fram i lydbildet, og det er lurt. For en som elsker trommer er det alltid kult.

Alt var i orden Alt var greit
Litt lite action og litt mykje preik

Det var ikkje nåkke å snakke om

Men det var før Politiet kom


Politiet kom og det var over
Det var over og vi la på sprang,
Vi sprang og vi lovet at
det her var siste gang

Eldstekaren i bandet, gitarist Tormod Eikill, ble nylig 62, og ikke nok med det – karen er nå ordinert prest. Bassist Tore Sværen er på sin side leder på en spesialskole (vgs) eid av Kirkens Bymisjon, så de rette «karene» bør være på bandets side. Nygaard jobber som medielærer og flerkameraprodusent, mens sistemann, gitarist Andreas Hjelle er sosialantropolog og datakonsulent, Artig nok så er de 50 år unge hele gjengen. Godt studerte, voksne menn i sin beste alder, med andre ord. Det forhindrer ikke at de har

"Godt studerte, voksne 
menn i sin beste alder"

drevet med skurkestreker i ungdommen, som mange av oss, at de har havnet i slåsskamper, stukket av fra Politiet, og gitt faen i påpakninger fra Onkel Blå. Dette synger de som sagt om på nostalgisk vis, og for oss som vokste opp i ei tid det var vanlig at en kompis eller tre endte opp med blodnase eller blåveis, så er det lett å kjenne seg igjen i den verden som beskrives.
Supersofa har visstnok tre låter ferdig nå, og jeg håper virkelig at de i løpet av året klarer å gjøre ferdig 5-6 låter til. Et album er på sin plass nå, og det albumet tror jeg blir knall. 

"Et album er på sin plass nå, 
og det albumet tror jeg blir knall."

At de digger Beatles (selvfølgelig), Waterboys og Tom Petty betyr rett og slett at de har referansene i orden. Det er aldri dumt. Så, The Wilhelmsens forlanger en fullengder nå. Hører dere, Supersofa!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar